Waarom EHBO Hillegom?

Bij EHBO Hillegom staat er altijd een gediplomeerde instructeur voor de groep! Hij of zij kan alles vertellen over de theorie en praktijk binnen de Eerste Hulpverlening. Daarnaast is onze vaste instructeur ook degene die lesgeeft tijdens de opleiding van een beginners groep. EHBO Hillegom maakt altijd gebruik van moderne lesmethoden, presentatiemiddelen en materialen.

Wij zijn een verenging met een groeiend aantal leden. Ons bestuur komt dan ook regelmatig bij elkaar om alle zaken te bespreken die nodig zijn, om een vereniging zoals die van ons, in goede banen te leiden. 

Met onze professionele LOTUS®slachtoffers worden er tijdens de reguliere lessen een aantal keer per seizoen verschillende scenario’s gespeeld. Tijdens deze avonden geven wij onze gediplomeerde EHBO’ers de kans hun kennis te vergroten en om uiteraard goed te kunnen oefenen. Wij streven er natuurlijk naar om van elke lesavond ook een leerzame en leuke avond te maken!

Tijdens onze speciale ledenavonden nodigen wij vaak gasten uit met uiteenlopende onderwerpen. Hierbij geven wij als vereniging de kans aan; ervaringsdeskundigen, professionele hulpverleners, vertegenwoordigers van bepaalde stichtingen en/of organisaties een presentatie of lezing te geven met onderwerpen die binnen de Eerste Hulpverlening goed van pas komen.

Ook organiseert EHBO Hillegom haar eigen oefeningen waar, met gebruik van LOTUS®slachtoffers, diverse  (ernstige) ongevallen worden gespeeld zodat de hulpverleners zo realistisch mogelijk kunnen oefenen op uitdagende locaties en met uiteenlopende oorzaken!

EHBO Hillegom doet echter nog veel meer en is zeer actief binnen en buiten de dorpsgrenzen. Wil je meer weten? Ben je benieuwd wat onze vereniging voor jou kan betekenen? Of wil je gewoon lid worden? Ga dan naar onze contactpagina of stuur een mail. Bellen mag ook!  

Kijk ook eens op onze Facebook pagina voor meer informatie, leuke berichten en de activiteiten!