Beginners opleiding EHBO

In deze cursus/opleiding wordt de basiskennis geleerd welke een beginnend EHBO’er moet beheersen. Je krijgt te maken met de meest voorkomende problemen welke kunnen ontstaan in de werksfeer, privésfeer of bijvoorbeeld tijdens het sporten.

_MG_2092(2)

Reanimatieles

Enkele onderwerpen welke in deze cursus aan bod komen zijn:

– Stoornissen in het bewustzijn (bewusteloosheid) en het reageren hierop (stabiele zijligging).
– Warmte en koude letsels (brandwonden, bevriezing).
– Botbreuken en verstuikingen.
– Verslikken, verstikken.
– Stoornissen in de circulatie en reanimatie.
– Het aanleggen van wonddrukverbanden en dekverbanden.
– Mond op mond beademing.
– AED

De cursus bestaat uit ±13 avonden van twee uur (inclusief pauze). De cursustijd is doorgaans van 20:00 tot ±22:00 uur. De avonden zijn gedeeltelijk theorie en gedeeltelijk praktijkoefening.

Tijdens de cursus zal tevens een aantal keer een LOTUS slachtoffer aanwezig zijn. Deze mensen zijn speciaal getraind om ongevallen en letsels zeer natuurgetrouw uit te beelden. De cursus wordt gegeven onder de verantwoordelijkheid van een instructeur eerstehulpverlening.

Je sluit de cursus af met een examen volgens de richtlijnen van het Oranje kruis. Het diploma is twee jaar geldig. Om je diploma geldig te houden moet je na maximaal twee jaar aantonen dat je nog competent bent. 

De cursus wordt gehouden in het KWJ gebouw aan de Weeresteinstraat 15 in Hillegom. De kosten voor een basisopleiding EHBO bedragen € 195,- inclusief examengeld en lesmateriaal. 

Na het behalen van het EHBO-diploma kun je lid worden van de vereniging EHBO Hillegom om het diploma geldig te houden. Hiervoor worden herhalingslessen en vervolgcursussen gegeven.

Kijk voor de actuele planning in het lesprogramma!

Inschrijven?

Download: Inschrijfformulier beginnerscursus EHBO Hillegom

Voor meer informatie of vragen kun je gebruik maken van het contact formulier